Op welk moment moet ik beslissen?

Zo vlug mogelijk, zo is het voor ons gemakkelijk om een juiste kleurdiagnose te maken en op die manier zo natuurgetrouw mogelijk te werken.

- Wanneer kom ik dan het best om mijn pruik af te werken?

Als dit een kuur is van 6 behandelingen: om de 3 weken is dat ongeveer de 14e dag na de eerste chemo. Meestal is dat juist voor de tweede chemotherapie sessie. Wij raden aan om pas te komen als het haar al effectief aan het uitvallen is.

- Wat gebeurt er nadat mijn haar kortgeknipt of afgeschoren is?

Na het kort knippen en/of wegmasseren van het eigen haar wordt de pruik in model gedroogd en gestoomd, wat overeenkomt met een brushing bij de kapper. De producten voor verzorging van de hoofdhuid en de pruik kunnen bij ons worden aangekocht.

- Vragen over haaruitval bij chemotherapie

Op de website van de Stichting tegen Kanker staat meer toelichting bij het thema chemotherapie en de bijwerkingen. Wij citeren hieronder enkele passages.

“De geneesmiddelen voor chemotherapie vallen alle cellen aan die zich snel vermenigvuldigen. Ze maken geen onderscheid tussen kankercellen en gezonde cellen. We hebben in ons lichaam nochtans ook gezonde cellen die zich snel vernieuwen, zoals de huid- en haarcellen of de nagels. Daarom zijn er in deze weefsels bijwerkingen.”

Een chemotherapie (cytostatica) kan haaruitval veroorzaken van het hoofdhaar, de wimpers, wenkbrauwen, neushaartjes, het okselhaar en het schaamhaar. Meestal is deze haaruitval slechts tijdelijk. Soms beginnen de haren al tijdens de behandeling weer te groeien.

“Het is belangrijk dat je tijdig weet of de behandeling die je krijgt tot haarverlies kan leiden. Deze bijwerking is soms moeilijk om mee om te gaan. Sommigen laten daarom eerst hun haar kort knippen voor hun haar uitvalt.

Sommigen kiezen ervoor een sjaal, pet of muts te dragen na het haarverlies. Als je een pruik wilt bestellen, doe je dat het best vooraf. Dan kun je de kleur en het model afstemmen op je eigen kleur. Informeer ook bij de ziekteverzekering hoe het zit met de terugbetaling.”

Radiotherapie en haaruitval

Haaruitval treedt alleen op als de stralenbundels een plaats treffen waar haargroei is. Uitval van hoofdhaar gebeurt dus alleen als de hoofdhuid (mee) wordt bestraald en hangt bovendien af van de hoeveelheid straling. Bij bestraling van het oksel- of bekkengebied kan het oksel- of schaamhaar uitvallen. Bij bestraling van een groot gebied van het huidoppervlak, kan uitval van lichaamsbeharing optreden. De haaruitval begint pas twee à drie weken na het begin van de bestraling zichtbaar te worden. Gelukkig is dit slechts een tijdelijk verschijnsel. Als je een pruik wenst te bestellen, kun je dat beter vooraf doen: zo kun je de kleur en het model afstemmen op je eigen haar. Informeer ook bij je ziekteverzekering naar de mogelijke terugbetaling.

Immuuntherapie

Bij gebruik van α-interferon en interleukine-2 kan een lichte vorm van haaruitval ontstaan. Het haar wordt dunner, maar valt niet volledig uit en groeit ook snel weer aan. Als je haar dunner wordt, is het verstandig om het korter te laten knippen. Zo valt het fenomeen minder op en heb je minder last van loszittende haren.

 

- Hoe onderhoud ik mijn haarwerk?

Wij hebben speciale producten waarmee u uw haarwerk onderhoudt. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het verdere onderhoud, zoals: het knippen van uw eigen haar, het bijwerken en het behandelen van uw nieuwe haar en het opnieuw aanbrengen van de bevestiging. 

- Hoe lang gaat mijn haarwerk mee?

De levensduur van uw haarwerk is afhankelijk van het soort haarwerk en de eisen die u daaraan stelt. Gemiddeld gaat een haarwerk, mits goed onderhouden, ongeveer één jaar mee.
Het is belangrijk uw haarwerk goed te onderhouden en regelmatig door ons te laten behandelen. Zo verlengt u de levensduur van uw haarwerk.

 

 

© 2013 - 2024 Alleen Haar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel